Wij zijn er voor de koper!
HALLMANNS VASTGOED  úw aankoopmakelaar in Limburg.

Hoe gaan wij te werk?

Wij werken in 5 stappen:

  1. Zoekopdracht en aankoopadvies
  2. Bemiddeling en onderhandeling
  3. Hypothecaire lening en taxatie
  4. Verdere begeleiding, controle en inspectie
  5. Overdracht


1) Zoekopdracht en aankoopadvies:

Hallmanns Vastgoed zoekt een huis volgens door de opdrachtgever vooraf aangegeven eisen, voorkeuren en regio (Zuid-, Midden- of Noord-Limburg).

Hallmanns Vastgoed maakt de afspraak met de verkoopmakelaar voor de eerste bezichtiging. Naar aanleiding van deze bezichtiging wordt er voor u een rapportage opgemaakt. In dit rapport geeft Hallmanns Vastgoed alle basisgegevens aan van het huis, de staat (zoals bijv. achterstallig schilderwerk, eventueel vervanging van enkele beglazing, stoffen bedrading, etc), de afwerking, korte omschrijving van de omgeving, erfdienstbaarheden e.d. en of de vraagprijs marktconform is.

Het kan ook zijn dat u zelf al een potentiële woning gevonden heeft en vanaf dat moment gebruik wilt maken van onze dienstverlening:

 1) Aankoopadvies:

U heeft een huis gevonden en wilt dat Hallmanns Vastgoed het huis samen bezichtigt en hierover een advies afgeeft. Na de bezichtiging geeft Hallmanns Vastgoed een adviesrapport uit met alle basisgegevens van het huis, de staat (zoals bijv. achterstallig schilderwerk, eventueel vervanging van enkele beglazing, stoffen bedrading, etc), de afwerking, korte omschrijving van de omgeving, erfdienstbaarheden e.d. en of de vraagprijs marktconform is.


2) Bemiddeling en onderhandeling:

De onderhandelingsstrategie zal in overleg met u vastgesteld worden. U wordt constant op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Nadat er een verkoopprijs is overeengekomen kunt u kiezen om een externe bouwkundige inspectie te laten uitvoeren. Aan de hand van de uitkomst van deze bouwkundige inspectie kan de prijsonderhandeling voortgezet worden of kunnen andere noodzakelijke afspraken gemaakt worden. Denk hierbij aan het vastleggen van de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden, het opnemen van extra clausules, een roerende zaken lijst, etc.

 3) Hypothecaire lening en taxatie

Hallmanns Vastgoed heeft contacten met diverse hypotheekadviseurs bij wie u terecht kunt indien u nog geen hypotheekadviseur heeft. Ook bij de bemiddeling naar een taxateur voor het taxatierapport bieden wij de helpende hand.

 4) Verdere begeleiding, controle en inspectie

Er dient een keuze gemaakt te worden voor een notaris zodat deze ingeschakeld kan worden voor de overdracht op de overeengekomen datum. Hallmanns Vastgoed heeft contact met diverse notarissen in de regio.

Hallmanns Vastgoed controleert de koopakte en voorwaarden / clausules. Tenslotte begeleidt Hallmanns vastgoed u bij het afschouwen van het huis (de laatste inspectie) vooraf aan de overdracht en het tekenen bij de notaris.

 5) Overdracht:

Indien u verhinderd bent, dan kunt u Hallmanns Vastgoed als gemachtigde laten optreden om te tekenen bij de notaris.

TARIEF