Hoe gaan wij te werk?

Wij werken in 5 stappen:

1) Bezichtiging en rapportage

2) Bemiddeling en onderhandeling

3) Hypothecaire lening en taxatie

4) Verdere begeleiding, controle en inspectie

5) Overdracht

 

1) Bezichtiging en rapportage:

U heeft een woning gevonden en wilt dat Hallmanns Vastgoed deze woning samen met u bezichtigt en hierover een advies afgeeft. Na de bezichtiging geeft Hallmanns Vastgoed een adviesrapport uit met alle basisgegevens van het huis, de staat (zoals bijv. achterstallig schilderwerk, eventueel vervanging van enkele beglazing, stoffen bedrading, etc), de afwerking, korte omschrijving van de omgeving, erfdienstbaarheden e.d. en of de vraagprijs marktconform is. De bezichtiging kan op voorhand gecombineerd worden met een meeloopkeuring of een bouwtechnische keuring zodat de bevindingen meegenomen kunnen worden in de prijsonderhandeling.

2) Bemiddeling en onderhandeling:

De onderhandelingsstrategie zal in overleg met u vastgesteld worden. U wordt constant op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Nadat er een verkoopprijs is overeengekomen kan, indien nog niet gedaan, alsnog een bouwkundige inspectie uitgevoerd worden. Aan de hand van de uitkomst van deze bouwkundige inspectie kan de prijsonderhandeling voortgezet worden of kunnen andere noodzakelijke afspraken gemaakt worden.

3) Hypothecaire lening en taxatie:

Hallmanns Vastgoed heeft contacten met diverse (WFT-gecertificeerde) hypotheekadviseurs bij wie u terecht kunt indien u nog geen hypotheekadviseur heeft. Ook bij de bemiddeling naar een taxateur voor het taxatierapport bieden wij de helpende hand.

4) Verdere begeleiding, controle en inspectie:

Er dient een keuze gemaakt te worden voor een notaris zodat deze op tijd ingeschakeld wordt voor de overdracht op de overeengekomen datum. Hallmanns Vastgoed heeft contact met diverse notarissen in de regio en kan u hierbij van dienst zijn.

Wij controleren de koopakte en voorwaarden / clausules. Tenslotte begeleidt Hallmanns Vastgoed u bij het afschouwen van het huis (de laatste inspectie) vooraf aan de overdracht bij de notaris.

5) Overdracht:

Wij begeleiden u tot het einde toe. Dus zelfs bij de notaris zijn wij aanwezig en kunt u daar nog steeds op ons rekenen.

Onze dienstverlening gaat zo ver dat, indien u verhinderd bent, Hallmanns Vastgoed als gemachtigde voor u kan optreden om te tekenen bij de notaris.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.