Posted on / by admin

Een aankoopmakelaar inschakelen ja of nee?

Doordat er de laatste jaren te weinig gebouwd is blijft er een tekort aan koopwoningen. Daarbij komt dat er in de bouwwereld een schaarste is aan materieel en arbeidskracht. Veel werknemers hebben de bouwbranche verlaten door de crisis zodat het lastig is om de bouwproductie te versnellen.

Als je dan als starter met een beperkt budget toch een woning wilt kopen, dan kun je je kans vergroten door een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar weet eerder wat het aanbod is en kan daarnaast ook adviseren en hulp bieden bij de onderhandelingen met de verkopende partij. Daarbij merken wij bij Hallmanns Vastgoed dat verkopers en verkoopmakelaars de voorkeur geven aan kopers die een aankoopmakelaar hebben ingeschakeld omdat ze dan weten dat het serieuze kopers zijn.

Uiteraard geldt voor elke koper dat hij/zij naar de eigen situatie dient te kijken en daarop af te stemmen om al dan niet een aankoopmakelaar in te schakelen. Belangrijk om te weten is dat een aankoopmakelaar een meerwaarde kan zijn, het ligt eraan of je het hele pakket nodig hebt of een deel ervan, zoals bijvoorbeeld een meeloopkeuring of hulp bij de onderhandelingen. Een aankoopmakelaar heeft een goede kijk op de reële marktwaarde en kan behoeden voor het overbieden. De aankoopmakelaar loopt altijd door de woning met een neutrale instelling en blik.

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier, WhatsApp, e-mail of telefoon.